Intra in contact cu noi

Bani

Semne proaste in economie! Omul de afaceri Mohammad Murad: “Sunt fabrici care se închid, hotelurile care se închid, restaurante care nu se deschid, e problema foarte gravă”

Publicat cu

pe

Preşedintele de onoare al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, susţine că există un deficit de cel puţin 150.000 de persoane în economia românească, precizând că există fabrici şi hoteluri care se închid sau restaurante care nu deschid, iar aceasta este o problemă foarte gravă.

Murad a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că sunt probleme şi cu aducerea de forţă de muncă din străinătate.

“De aproape cinci luni fac apel, vorbesc la minister, cu oameni importanţi despre lipsa forţei de muncă. Este un lucru care nu se poate admite ca să dureze şase luni când vrei să aduci forţă de muncă. Nu avem cu cine să facem treaba, hotelierii sunt disperaţi. Dosarele stau. Ministerul declară că nu are suficient personal. Aici vreau să studiez atent dacă pot să dau în judecată Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) pentru daune aduse României. În fiecare lună România pierde peste 50 de milioane de euro pentru că ei nu fac dosare. Fiecare străin care vine în România la muncă plăteşte 300 de euro taxe şi impozite. Noi nu mai avem cu cine să producem, 300 de euro erau bani foarte frumoşi, înseamnă peste 800 de milioane de euro pe an dacă ar fi adusă forţă de muncă în ţară, doar pe taxe pe salarii”, a explicat Mohammad Murad.

El a precizat că românii pleacă din ţară şi din acest motiv nu mai sunt suficienţi pentru angajarea lor în mediul privat.

Reclama

“Sunt fabrici care se închid, hotelurile care se închid, restaurante care nu se deschid, e problema foarte gravă. O să mă întrebaţi ce se întâmplă cu românii. Să ştiţi că nu mai sunt oameni suficienţi pentru mediul privat. De ce? Pentru că numai în acest an, INS a arătat că sunt 700.000 de oameni care vor pleca din România. De ce pleacă din România? Întrebaţi clasa politică”, a mai afirmat preşedintele de onoare al FPTR.

El a precizat că este nevoie de oameni în agricultură, industrie, servicii, construcţii, turism şi că deficitul la nivelul întregii economii este de cel puţin 150.000 de oameni.
ETICHETE
afaceri

Reclama

Bani

Nicusor Dan nu cade in capcana populismului: ”Nu este oportună în acest moment majorarea salariilor primarilor”

Publicat cu

pe

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, consideră că nu este oportună în acest moment majorarea salariilor primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene şi a personalului din aparatul de lucru al primăriilor, dar susţine că nu pot fi atraşi cei mai buni manageri în administraţia locală, dacă sunt mai bine plătiţi în mediul privat.

„Suntem o primărie care avem un buget de – să zicem – 4 miliarde de lei pe an. Nu o să-ţi vină un director de investiţii, care câştigă în privat 5.000-6.000 de euro, nu o să-ţi vină pe un salariu de 2.500 de euro. Şi atunci pe poziţia asta şi pe încă cinci, şase, zece poziţii importante pe care tu ai vrea să aduci din piaţă ce este mai bun, nu o să reuşeşti niciodată. E un lucru pe care ar trebui să îl avem în vedere când vorbim de legea salarizării unitare”, a arătat Nicuşor Dan.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un act normativ care prevede creşterea salariilor pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene, personalului din aparatul de lucru al primăriilor.

Reclama
Continua sa citesti

Bani

Spitalul Bagdasar Arseni a plătit numai pentru electricitate 300 de mii de lei. Facturi uriase in Bucuresti

Publicat cu

pe

Facturile uriașe la energie sărăcesc spitalele din București. Medicii spun că ar putea rămâne fără tratamente vitale pentru pacienți deoarece managerii unităților medicale vor avea nevoie de mult mai mulți bani pentru a plăti facturile. Unele spitale au primit deja facturi de peste jumătate de milion de lei, în condițiile în care nu a venit sezonul rece, anunță Antena 3.

Reprezentanții Spitalului de Urgență Sfântul Pantelimon spun că numai luna trecută au plătit jumătate de milion de lei pentru electricitate și gaz. Asta înseamnă cu peste 30% mai mult față de aceeași perioada a anului trecut.

Iar costuri uriașe cu facturile sunt la toate spitalele din București.

Reclama

Spitalul Bagdasar Arseni a plătit numai pentru electricitate 300 de mii de lei. Asta în condițiile în care nu a venit încă sezonul rece. Din acest motiv, medicii se tem ca nu le vor mai putea asigura bolnavilor tratamentele necesare. Reprezentanții unității medicale spun ca CAS alocă de mai bine de 10 ani aceeași suma pentru tratamentul bolnavilor. Suma alocată pornește de la 1600 de lei, în funcție de nevoile și patologia fiecărui pacient. Având în vedere preturile mărite, aceasta sumă este foarte mică în momentul de față, se plâng managerii.

O altă îngrijorare este legată de stocurile de medicamente. Unele spitale au rămas deja sau vor rămâne fără tratamentele esențiale.

Mulți importatori refuză să le mai aducă pentru că sunt medicamente ieftine, astfel încât profitul nu este unul mult prea mare. Având în vedere că au crescut foarte mult costurile și cu transportul și materia primă.

Reclama
Continua sa citesti

Bani

Primarul Nicușor Dan: Arena Națională a adus la bugetul local în ultimele nouă luni mai multi bani decat in doi ani cu Firea

Publicat cu

pe

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, luni, că Arena Națională a adus 5 milioane de lei la bugetul local în ultimele nouă luni, în urma manifestărilor organizate.

Nicușor Dan a precizat, într-o postare pe Facebook, că, prin comparație, în anul 2020 încasările au fost de 2 milioane de lei, în 2019, 1,9 milioane de lei, iar în 2018, 1,3 milioane de lei.

Arena Națională a găzduit până acum, anul acesta, 30 de evenimente, dintre care 23 au fost meciuri de fotbal, un festival de muzică (Saga Festival), târguri, filmări sau manifestări ale unor instituții și companii.
Ultimul eveniment care a avut loc pe stadion și pentru care PMB încasează aproximativ 100.000 de lei a fost ceremonia de absolvire a studenților de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, la care au participat aproximativ 8.000 de persoane.

Reclama

„Invităm mediul de afaceri, societatea civilă sau instituțiile publice care organizează evenimente să aleagă Arena Națională, o locație modernă, dotată cu tehnologii performante. Am dovedit că putem organiza evenimente de mare anvergură/DOTA/Saga/Euro 2020, evenimentul caritabil We are One, iar dorința noastră este să deschidem acest obiectiv către public astfel încât să dezvoltăm economia locală și să aducem bani la buget, Capitala să fie cunoscută în întreaga lume, iar bucureștenii să se bucure de evenimente de calitate”, subliniază Nicușor Dan.

Continua sa citesti
Reclama
Sectorul 64 ore in urma

Primaria Sectorului 6 vrea sa faca piste de biciclete pe Bulevardul Doina Cornea şi Şoseaua Cotroceni

Consiliul Local al Sectorului 6 vrea să preia în administrare Bulevardul Doina Cornea şi Şoseaua Cotroceni, în vederea amenajării unor...

Bucuresti19 ore in urma

Nicuşor Dan anunţă atribuirea contractelor pentru reabilitarea a 210 kilometri de reţea de termoficare, cu fonduri UE

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, joi, că a fost încheiată achiziţia pentru reabilitarea a peste 210 kilometri...

Bucuresti19 ore in urma

Jurnalist celebru de la Gazeta Sporturilor, dat disparut in Bucuresti. Unde a fost vazut ultima data Daniel Scorpie

Jurnalistul sportiv Daniel Scorpie a fost dat dispărut, anunță Gazeta Sporturilor care cere ajutor oricui are detalii despre acesta. Bărbatul...

Timp libero zi in urma

Astazi incepe Salonul Auto Bucureşti la Romexpo

Salonul Auto Bucureşti (SAB) & Accesorii 2022 îşi deschide, joi, porţile la Romexpo, evenimentul fiind programat să se încheie pe...

Imobiliare2 zile in urma

Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti susţine iniţiativa primarului Nicuşor Dan în problema Cathedral Plaza

Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti (ARCB) susţine iniţiativa primarului Nicuşor Dan de a face recurs la decizia Tribunalului Bucureşti prin care...

Bucuresti2 zile in urma

Sef in Politia Capitalei si un celebru avocat din Bucuresti, retinuti de DNA intr-un dosar de coruptie!

Fostul șef al Biroului Accidente Ușoare din cadrul Brigăzii Rutiere a Capitalei, Ion Joe Stoica și, potrivit surselor Antena 3,...

Reclama

La mare cautare