Elcen urmeaza sa plateasca 6 milioane de lei catre Romgaz, pentru gazele livrate, din datoria totala de 319 milioane lei, bani care vor ajunge pentru gazele necesare in aceasta saptamana, astfel incat bucurestenii vor avea apa calda, au declarat reprezentantii Elcen. Aceasta masura a fost convenita intr-o sedinta de cateva ore care a avut loc la sediul Ministerului Energiei, la care au participat reprezentanti ai Romgaz si ai Elcen.
Datoria actuala a Elcen catre Romgaz este de 319 milioane de lei.

„Am reusit sa deblocam o suma din bonusul de cogenerare pe care trebuia sa il luam pe 30 (septembrie, n.r.) in avans si platim gazele pe aceasta saptamana, bonus de cogenerare de inalta eficienta pe care il decontam cu Transelectrica pe data de 30. Si platim gazele catre Romgaz. Astazi facem ordinele de plata. Este vorba de 6 milioane lei (din bonusul de cogenerare de 9 milioane de lei, n.r.). Bucurestenii vor avea apa calda”, au declarat, marti,reprezentantii Elcen, conform News.ro.

Solutia este valabila pana saptamana viitoare, cand trebuie cautate alte solutii.

„In aceasta perioada factorii responsabili trebuie sa gaseasca o solutie”, au declarat oficialii Elcen, referindu-se la conducerea Ministerului Energiei si a Primariei Capitalei.
Compania de stat Romgaz, unul din cei doi mari producatori de gaze din Romania, a anuntat luni seara ca va intrerupe de marti livrarile de gaze naturale catre Elcen, dupa ce furnizorul de agent termic pentru apa calda si incalzirea Capitalei a anuntat ca nu mai poate onora obligatiile contractuale incepand din 27 septembrie.
Elcen si Romgaz au acelasi actionar majoritar – Ministerul Energiei. Reprezentantii Romgaz spun ca situatia critica creata, fara a consulta partile implicate, necesita decizii de urgenta care trebuie luate de toate partile interesate, si „din pacate aceste decizii nu apartin in mod singular companiei Romgaz”.

<
Transparenta face diferenta