Intra in contact cu noi

Politica

Subprefectul Capitalei face declaratii anti-romanesti: Proprietar de cîrciumă, UDMR-istul este in mijlocul unui urias scandal!

Publicat cu

pe

Ca subprefect al Bucureștiului, Richard Tiberius Budai are o lungă listă de atribuții de îndeplinit, însă Buday Richárd Tibor – identitatea sub care îl regăsim pe același subprefect pe pagina oficială a UDMR, formațiune care l-a propulsat la vârful administrației bucureștene, trece drept un ilustru necunoscut, anunță sursazilei.ro.

Politicianul nu a făcut pentru București sau pentru bucureșteni nimic semnificativ. Singurele referiri notabile la cel care a fost pus, în martie anul trecut, de premierul de la acea vreme Florin Cîțu, în postul de subprefect al Bucureștiului, datează din perioada în care ocupa doar fotoliul de lider al organizației UDMR București și de președinte al Asociației Culturale Petőfi, pe care continuă să o conducă.

În mai 2017, Mihai Traistă, reprezentant al minorității ucrainene din România, denunța public discursul instigator la ură, şovin şi extremist, susținut de Richard Tiberiu Budai, în calitatea sa de președinte al UDMR București și de președinte al Aociației Culturale Petőfi din București. Al cărei scop declarat este “intensificarea vieții culturale a comunității maghiare din București, respectiv intensificarea și întreținerea relațiilor interetnice”.

Reclama

“Richard Budai, directorul Centrului Cultural “Petofi Șandor” a ţinut aseară un discurs instigator la ură, şovin şi extremist, în faţa reprezentanţilor minorităţilor naţionale din România şi a invitaţilor de naţionalitate română. Mai în glumă mai în serios a spus că toată România este alipită de Ţinutul Secuiesc. În calitate de reprezentant al minorităţii ucrainene, care a organizat şi a finanţat acest eveniment, am întrerupt discursul acestui instigator, aducându-i aminte că scopul întălnirii noastre e cu totul altul, iar “dânsimea” sa mi-a dat de înţeles că el e şeful acelui loc. Atunci în semn de protest am părăsit sala”, spunea la acea dată Mihai Traistă.

Denunțul public al reprezentantului minorității ucrainene a fost, însă, ignorat de autorități. Cum ignorate au fost și plângerile făcute de apropiați ai lui Laszlo Tokes, care-l acuzau pe Richard Tiberius Budai că acționează subversiv și, pentru a nu implica în conflicte publice UDMR, se folosește de apropiați ai săi care, aparent, nu au legătură cu el și cu formațiunea condusă de Kelemen Hunor.

Revenind la atribuțiile de subprefect, Budai nu-și asumă nimic, nici măcar pentru a justifica, din când în când, salariul. Surse din Prefectura Municipiului București au declarat pentru Sursa Zilei că subprefectul Budai a ignorat până și sarcinile trasate de conducerea Prefecturii, de a coordona Comisia de anchetă a accidentului de la Biblioteca Națională, din august 2021, în care 2 muncitori au murit. Cât despre legalitatea faptelor sale, nimeni nu l-a cercetat vreodată, nici măcar administrativ, disciplinar.

Reclama

Declarația de avere a subprefectului Budai este foarte săracă comparativ cu alți politicieni sau demnitari. Deține o garsonieră cu o suprafață de 32 de mp în sectorul 2, nu are depozite bancare, nu are mașină, iar la capitolul venituri este nominalizat doar salariul de subprefect, în sumă totală de 149.750 RON anual (12.479 lei / lună).

În schimb, datele de la Registrul Comerțului demonstrează că Richard Tiberius Budai e antreprenor de mulți ani. După ce a fost acționar și aministrator în două societăți de construcții, inclusiv din cele rezidențiale, a trecut la un domeniu mult mai atractiv – cârciumi. Acum deține acțiuni la două firme – Sirius ABC SRL și Orion Real SRL, care funcționează la același sediu social: Str. Ioan Zalomit, nr. 16 din sectorul 1 și au același obiect de activitate – “restaurante”.

La aceeași adresă regăsim Centrul Cultural Petofi Sandor al Asociației Petofi condusă de Budai Richard – Tiberius, în calitate de președinte, dar și restaurantul Crown Cișmigiu, specializat în organizarea de evenimente private: de la nunți și festivități dedicate doamnelor, la care sunt invitați dansatori profesioniști, până la cursuri de nutriție pediatrică.

Reclama

Preşedintele Ungariaie, Katalin Novák, va efectua o vizită oficială, miercuri, la Bucureşti, la invitaţia preşedintelui României, Klaus Iohannis.

Politica

Un senator AUR a plecat la Alternativa Dreaptă!

Publicat cu

pe

Se confirmă ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator între acesta și AUR!

Astfel, după reușita Alternativei Drepte de a se înscrie cu liste complete în competiția pentru europarlamentare s-a produs o nouă mutare politică în cadrul partidului condus de Adela Marza (Președinte) și Mircea Andrei (Secretar General). Astfel, senatorul Adrian Costea, care reprezintă județul Ialomița, a părăsit formațiunea AUR și s-a înscris in Partidul Alternativa Dreapta.

”Voi rămâne mereu constant liniei politice conservatoare, de promovare a identității naționale și a valorilor fundamentale ale poporului român. Opțiunea mea este pentru Partidul Alternativa Dreaptă deoarece acesta este un Autentic partid conservator și de dreapta.”
Deputatul AUR Enachi Raisa şi-a anunţat în plenul Camerei Deputaţilor demisia din partid, ea precizând că va activa ca independent. „Vă anunţ că de astăzi îmi dau demisia şi nu mai fac parte din grupul AUR. Voi activa ca deputat independent”, a spus deputatul în şedinţa plenului Camerei Deputaţilor.

Reclama
Continua sa citesti

Politica

Președintele PMP Cristian Diaconescu sprijină candidatura lui Florin-Mircea Andrei la Primăria sectorului 1

Publicat cu

pe

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, și Rizia Tudorache, secretar general al PMP, au anunțat, în cadrul evenimentului de lansare a candidaților Partidului Alternativa Dreaptă pentru alegerile din 2024, că PMP susține candidatura lui Florin-Mircea Andrei la Primăria sectorului 1.

În fața sutelor de simpatizanți și membrii AD, prezenți la eveniment, avocatul Mircea Florin-Andrei și-a lansat programul de candidatură la Primăria sectorului 1 și a dat un mesaj clar:

,,Inima Sectorului 1 a încetat să bată astăzi! Am vorbit în ultimul an cu mii de oameni, care sunt disperați să scape de Clotilde Armand. Voi intra în această competiție electorală cu bucurie, sunt pregătit să mă lupt pentru a scăpa Sectorul 1 de umilința la care ne-a supus Clotilde Armand. Și cu ocazia acestui eveniment public, vreau să-i spun doamnei primar un singur lucru: orice candidat e mai bun decât dumneavoastră!’’

Tot astăzi, Partidul Alternativa Dreaptă a anunțat și lista candidaților pentru alegerile europarlamentare, listă deschisă de Adela Mârza, președintele partidului.

Partidul Alternativa Dreaptă este singurul partid din România afiliat Grupului European al Conservatorilor și Reformiștilor- ECR- condus, în calitate de președinte, de Giorgia Meloni, premierul Italiei.

Continua sa citesti

Politica

Văzând că nu au candidat la primăria Capitalei, liberalii insistă cu oferta pentru Nicușor Dan

Publicat cu

pe

PNL îşi păstrează oferta pentru Nicuşor Dan să vină în partid, pentru o susţinere a unui nou mandat la Primăria Capitalei, au precizat surse politice.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a discutat în ultima vreme cu primarul Capitalei, reiterând propunerea PNL ca acesta să se înscrie în PNL pentru a fi susţinut la alegerile locale din 2024. Potrivit surselor, primarul a transmis că se gândeşte.

PNL vrea să aibă propriul candidat la alegerile locale pentru Primăria Generală şi nu să susţină un candidat independent.

Liberalii îşi fac calcule privind alegerile locale pe Bucureşti, considerând că au şanse mari să câştige trei primării de sector, respectiv sectorul 6, sectorul 1 şi sectorul 2.

Continua sa citesti
Reclama
Bani23 de ore in urma

Record de capturi de țigări de contrabandă în județele Dolj și Giurgiu în 2024!

În primele 3 luni ale anului 2024, autoritățile au capturat peste 14 milioane de țigarete, în valoare de peste 15...

Stirile Zilei23 de ore in urma

Municipiul București intră în finala competiției ”Destinația Anului 2024”

Municipiul București intră în finala competiției Destinația Anului 2024, la categoria ”Orașe care inspiră”, iar Proiectul cultural ”Străzi deschise –...

Banio săptămână in urma

Fără țigări minorilor! BAT și ANPC promovează comerțul responsabil cu țigări!

BAT in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), demareaza luna aceasta campania anuala „Alege Asumat un Comportament Comercial...

Bucurestio săptămână in urma

Salonul Bicicletei revine în Capitală

Salonul Bicicletei, un eveniment destinat pasionaților de ciclism, este deschis în perioada 19-21 aprilie în parcarea de la mall Băneasa...

Politicao săptămână in urma

Un senator AUR a plecat la Alternativa Dreaptă!

Se confirmă ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator între acesta și AUR! Astfel, după reușita Alternativei Drepte...

Bucurestio săptămână in urma

Profesor de 62 de ani din București, acuzat că avea o relație cu una dintre elevele sale. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore

Un profesor în vârstă de 62 de ani a fost reţinut, pentru 24 de ore, pentru că ar fi avut...

Reclama

La mare cautare