Directorul general al Administratiei Domeniului Public sector 1, Alin Vieru, trimis in judecata intr-un dosar de coruptie, i-a spus unui complice, in august 2017, ca primarul sectorului 1, Dan Tudorache, i-ar fi cerut ca nici el si nici subordonatii sa nu mai ia mita „o perioada”, potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, citat de Agerpres.

Afirmatia a fost facuta in timpul unei discutii cu subalternul sau Alin-Nicolae Stoian, acesta din urma primind sarcina sa ii transmita mesajul reprezentantului unei asocieri de firme, martor in dosar, de la care Vieru pretinsese bani pentru a nu rezilia un contract de prestari servicii.
„Inculpatul Vieru Alin i-a cerut complicelui sa ii transmita lui (…) ca nu vrea ca acesta sa le mai dea nimic deoarece primarul sectorului 1 (sefu’) ar fi cerut ca inculpatul si angajatii din subordinea sa sa nu mai ia mita o perioada. Cu aceeasi ocazie, inculpatul Vieru Alin si-a atentionat complicele sa aiba grija cu (…) cand ii va comunica aceasta deciziei, in sensul ca ultimul sa nu inregistreze convorbirea”, se arata in rechizitoriu.
Conform aceleiasi surse, mesajul a fost transmis de Alin-Nicolae Stoian pe 21 august 2017, cand s-a intalnit cu reprezentantul asocierii de firme in curtea ADP sector 1 si a primit suma de 6.800 de lei, bani care ar fi urmat sa ajunga la Alin Vieru.
„Abia cu aceasta ocazie si dupa primirea banilor, functionarul a anuntat (…) ca aceasta ar fi fost ‘ultima data’, intrucat i-a spus inculpatul Vieru Alin ca „sefu’ mare” i-ar fi comunicat sa nu mai ia mita timp de cateva luni, ‘pana se linistesc apele’, iar acest refuz viitor nu are legatura cu cuantumul sumei pe care o primise”, se precizeaza in rechizitoriu.
Transparenta face diferenta