100.000 de euro. Atât cere un bucureştean daune morale societăţii care administrează complexul de agrement Therme, pe motiv că i-ar fi încălcat dreptul la viaţă privată şi la protecţia datelor cu caracter personal prin amplasarea camerelor de supraveghere în zona vestiarelor. 
„Camerele de supraveghere sunt amplasate chiar deasupra vestiarelor. Nu vorbim de zona de intrare şi de ieşire din vestiar, ci chiar deasupra cabinelor de schimb”, susţine Şerban Constantin, de 49 de ani, din Bucureşti, cel care cere această sumă despăgubire de la Therme.
„În momentul în care vorbim de minori care se dezbracă în aceste vestiare, prin simplul fapt că aceste camere sunt acolo, indiferent că funcţionează sau nu, este o problemă”, a completat acesta.Pe de altă parte, societatea Therme Bucureşti susţine că, la fel ca în restul centrelor sale din Europa, partea de supraveghere video este în conformitate cu noua legislaţie pentru protecţia datelor personale.
„Rolul camerelor de luat vederi este legat de siguranţa persoanelor şi securitatea bunurilor.  Prezenţa acestor camere video este prevăzută, atât în Regulamentul de ordine interioară al centrului, cât şi afişată fizic la accesul în centrul Therme. Camerele video sunt amplasate pe culoarele de acces, în spaţiile comune şi în zonele de tranzit, excluse fiind interiorul cabinelor de schimb, duşuri şi toalete”, susţin însă reprezentanţii Therme.

Legislaţia cu privire la protecţia datelor cu caracter personal, intrată în vigoare la 25 mai anul acesta, a adus o serie de obligaţii noi specifice pentru cei care operează cu acest fel de date. Iar cum aceste imagini pot fi folosite pentru identificarea persoanelor direct sau indirect (combinat cu alte informaţii) atunci imaginile surprinse de camerele de supraveghere se califică drept date personale. În consecinţă, printre obligaţiile specifice ale celor de la Therme în acest caz era aceea de a amplasa camerele de supraveghere acolo unde există o problemă clară de securitate şi de a informa vizitatorii asupra prezenţei acestora.
Citeste mai multe pe adevarul.ro

<
Transparenta face diferenta