Intra in contact cu noi

Turist

VIDEO – Bucurestiul e mai rau decat acum 50 de ani! Ce patesti daca vorbesti engleza in Gara de Nord?!

Publicat cu

pe

Avem istorie, cultura, arhitectura si o viata de noapte faimoasa, dar nu si o strategie pentru promovarea acestor atuuri. Inspectorul Vacanta a privit pentru o zi orasul prin ochii unui turist, iar concluzia a fost amara: romani sau straini, vizitatorii se descurca foarte greu prin Bucuresti. Daca sunteti in concediu, pozati, filmati si postati pe www.stirleprotv.ro neregulile de care va loviti.
Desi este poarta de intrare in Bucuresti, Gara de Nord ii sperie pe vizitatori. Nu exista puncte de informare turistica, iar angajatii, care nu stiu limbi straine par deranjati de orice intrebare. In plus, taximetristii ii pacalesc pe turisti, iar cazarea la un hotel de 3 stele poate veni la pachet cu cearsafuri patate, toalete mizere si pereti decorati, cu panze de paianjen. Urmariti un reportaj realizat cu o camera ascunsa.
Filmare cu camera ascunsa:
– Informatii for tren.
– Si pentru turisti nu aveti?
– No ther is. (Nu sunt!)
– Daca vreau sa vizitez Bucurestiul puteti sa imi spuneti unde sa merg?
– You go office relatii cu publicul.
– Unde?
– Office relatii cu publicul, la stanga. Harta cu oras.
– Si o persoana care sa ma ghideze? Nu aveti una?
-Nu.

Odata ajunsi in capitala – straini ori romani – descarcati-va o aplicatie, daca vreti sa descoperiti Bucurestiul. Altfel, nu aveti nicio sansa. Metropola are un singur punct de informare turistica. Nu va chinuiti sa-l gasiti, pentru ca nu exista vreun indicator catre acest loc.
Ascuns in Pasajul Universitatii, aici e singurul punct de informare turistica din Bucuresti. A mai fost unul, la Gara de Nord, prin 2009. In teorie, el trebuia sa ofere, 12 ore pe zi, informatii prompte pentru turisti. Si nu oricum, in 2 limbi straine, una fiind obligatoriu engleza. Dar, pentru ca angajatii apareau la munca destul de rar, postul a fost desfiintat.

La biroul de relatii cu publicul, cele doua angajate erau deja supra-solicitate. O turista a venit sa ia trenul de ora „doua” spre Viena si a descoperit ca plecase deja de 90 de minute.
Turista nemultumita: Mi-au zis ca nu mai avem ce bilet sa iti dam, ca trenul a plecat la 12:30 dar eu am zis uite pe panou scrie ca pleaca la ora 14″si ei mi-au zis ca nu e treaba lor sa schimbe, te doare capul.
Pentru ca a indraznit sa reclame nedreptatea, a fost trimisa la plimbare cu avionul.
Filmare cu camera ascunsa:
Turista nemultumita: – La avion e 500 de euro. Credeti ca ma dau banii afara din casa?
-Eu va inteleg.
– Mi-am facut rezervare, deci doamne nu am crezut ca poate sa fie posibil asa ceva, chiar nu am crezut. Bun, si eu unde trebuie sa fac cererea ca eu totusi solicit…
– Pai da dar daca nu aveti rezervare, nu aveti bilete, nimic ce sa faceti? Cum demonstrati?
– Pai demonstrez..
– Nu se poate fara rezervare.
-La hotel!
– Pai mie trebuie sa imi aratati biletele de tren sa le puneti la cerere. Ca am avut bilete de tren la 14 si trenul a plecat la 12: 35.

In cazul de fata nici limba romana nu a fost suficienta, pentru ca angajatele garii sa lamureasca aceasta situatie. In fond, nu mai era nimic de lamurit. Totul e clar: nepasarea angajatelor si sistemul defect al cailor ferate romane duc la astfel de cazuri in care turistii ramin cu ochii in soare. Doamna a pierdut o cazare – platita scump la un hotel din Viena – si o programare la medic.
Continuam experimentul si cerem, in engleza, angajatelor de la biroul de relatii cu publicul ceea ce ar cere orice strain care ar nimeri in Gara de Nord.
Filmare cu camera ascunsa la Informatii
– Nu exista informatii pentru turisti?
– Nu nu! In gara nu exista birou de informatii turistice! M-ati inteles? Avem birou…
– Ce?
– Domnisoara eu vorbesc romaneste! M-ati inteles? Pai nu inteleg ce spuneti. V-am spus in statie nu exista informatii pentru turisti!
– Map city Bucharest putem sa va oferim, dar in gara nu exista informatii pentru turisti asta spuneam!

Desi vorbeam in engleza, am primit o harta in romana.
Pusa fata in fata cu aceste probleme, nici conducerea garii nu a fost prea vorbareata. Cei de la CFR Calatori ne-au trimis un comunicat prin care ni se multumeste pentru observatiile facute si in care sunt recunoscute deficientele, in relatiile cu clientii. „Ne pare rau pentru neplacerile intampinate de pasagerii nostri, dar va asiguram ca facem eforturi pentru remedierea disfunctionalitatilor existente, astfel incat sa putem oferi un serviciu decent de transport.”
Toate la un loc, ar fi motive suficiente pentru ca un strain sa regrete ca a intrat in Bucuresti. Din pacate, sirul dezamagirilor continua … Atentie si la taximetrie! Zona Garii de Nord a ramas un loc unde piratii de pe taxi isi asteapta victimele fara ca cineva sa-i intrebe de sanatate.
Filmare cu camera ascunsa
– Cat costa pana in parcul herastrau?
– 40 de lei
40 de lei pentru o cursa de 15 lei. Aproape de trei ori mai mult.
Turist: Foarte putini stiu limba engleza. Nu exista informatii turistice iar noaptea pretul la taxi sare si de 4 lei pe km.
Intr-un final, mergem sa alegem si un hotel. Un turist epuizat, care va dori sa se cazeze linga Gara de Nord, va avea surprize de neuitat, daca nu deschide ochii mari. Si nu ne referim la acelea pe care sa le povesteasca apoi cu placere. De exemplu, intr-unul dintre hoteluri, receptionera ne-a facut o oferta, ne-a trantit pur si simplu o cheie in mana si ne-a poftit sa vedem singuri camera.
Filmare cu camera ascunsa:
– Niste panze de paianjeni.
– Astea par folosite.
– Sunt foarte vechi (prosoapele)
– Si pernele cum arata? Ia si domi pe ele. Nu cred.
– Stii ca asta ar trebui sa fie lipita?
– Si nu e?
– E pusa aoclo si nu e noua. E pusa la misto. Trebuie sa fie pus in sigiliu. Uite cum arata nu vrei sa tragi apa aici.

Filmare cu camera ascunsa:
-Camera pare foarte murdara. Toaleta nu e curatata sunt panze de paianjeni peste tot si lenjeria pare patata.
-Doamna Corni?
-Si lenjeria pare patata.
– Mergi sa vezi.
– Lenjeria mai ramane patata de la spalatorie.
– Pai da dar toaleta e plina de chestii negre hartia igienica e inceputa..
– Nu stiu ce sa va zic.
– V-am dat sa vedeti camera…cui ii place bine cui nu….
– Sa plece in alta parte?
– Este alegerea fiecaruia nu am ce sa fac.

Lista de nereguli – suficient de mare ca sa atraga controale si sanctiuni asupra hotelului – pare sa nu-i fie straina directoarei. Conform ordonantei de guvern 21 – privind respectarea drepturilor consumatorilor – amenzile pot ajunge pina la 30.000 mii de lei.
Managerul si-a cerut scuze pentru conditiile mizere si ne-a multumit ca i le-am semnalat. „Am fost informata de aceasta problema de catre doamna de la receptie, va rog sa mai faceti verificari de genul acesta si sa ma anuntati. Va multuesc pentru intelegere si promptitudine
Veti spune probabil ca sunt multe lucruri care merg prost in tara asta. Turismul e unul dintre ele. Iar cand vine vorba despre Gara de Nord comentariile sunt fara echivoc: un loc dezolant si mizer.

Stirile Zilei

Municipiul București intră în finala competiției ”Destinația Anului 2024”

Publicat cu

pe

Municipiul București intră în finala competiției Destinația Anului 2024, la categoria ”Orașe care inspiră”, iar Proiectul cultural ”Străzi deschise – București, Promenadă urbană” este finalist la categoria ”Atracții cultural-educative”.
Destinația Anului, cea mai importantă competiție autohtonă pentru promovarea turismului din România, se desfășoară în acest an în perioada 15 martie – 21 mai, pe platforma web destinatiaanului.ro și aliniază la start cele mai frumoase obiective turistice naționale.
Conform regulamentului competiției, în perioada 16 martie – 14 aprilie, în urma voturilor juriului alcătuit din specialiști în marketing și turism, manageri, jurnaliști și lideri de opinie, Municipiul București și programul cultural ”Străzi deschise – București, Promenadă urbană” au intrat în finala competiției.
În data de 21 mai 2024 vor fi desemnați câștigătorii în cadrul Galei de Premiere care va avea loc la București.
Voteati pentru municipiul București și programul cultural Străzi deschise – București, Promenadă urbană pe destinatiaanului.ro .
Continua sa citesti

Turist

Marea Britanie, SUA, Bulgaria, Germania, Italia – De unde vin cei mai multi turisti straini in Bucuresti

Publicat cu

pe

Turiştii din Marea Britanie, SUA, Bulgaria, Germania, Italia, Grecia şi Israel au accesat cel mai des Visit Bucharest, platforma dedicată promovării Bucureştiului în limba engleză, din 1 ianuarie până în 15 decembrie 2023, potrivit unei analize, potrivit news.ro.

Analiza a fost efectuată pe 355.000 de căutări specifice pe platforma web şi peste 5 milioane de accesări ale postărilor de pe conturile sociale asociate.

Dacă Marea Britanie şi Statele Unite nu constituie o surpriză, acestea regăsindu-se anual în topul ţărilor din care se efectuează căutări relevante despre atracţiile turistice din Bucureşti, Bulgaria este o ţară care a început să genereze căutări consistente relativ recent, intrând în Top 3 pe întregul an.

Ce caută despre Bucureşti turiştii străini după ţara de provenienţă

Reclama

Turiştii britanici au căutat cel mai mult: Bucharest Christmas Market, Bucharest Therme, Bucharest Fountain Show – Spectacolul Fântânilor Arteziene

Turiştii americani au căutat cel mai mult: Locaţiile din Bucureşti unde s-a filmat serialul „Wednesday”, Mâncăruri tradiţionale româneşti, Ghidul online al Bucureştiului

Turiştii bulgari au căutat cel mai mult: Pieţe de Crăciun în Bucureşti, Concerte şi festivaluri în Bucureşti, Unde pot petrece Revelionul în Bucureşti

Reclama

Turiştii greci au căutat cel mai mult: Pieţe de Crăciun în Bucureşti, Ghidul online al Bucureştiului, Evenimentele din Bucureşti

Ce atracţii din Bucureşti au căutat online turiştii străini în 2023

Cele mai căutate atracţii (inclusiv sezoniere) şi obiective turistice: Spectacolul fântânilor arteziene – Simfonia Apei, Centrul Vechi, Palatul Parlamentului, Bucharest Christmas Market – Piaţa/Pieţele de Crăciun Bucureşti, Ateneul Român

Reclama

Cele mai căutate muzee: Casa Ceauşescu (Palatul Primăverii), Muzeul Grigore Antipa, Muzeul Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Artă, Muzeul Satului

Cele mai căutate evenimente: Open Streets 2023, Garden of Lights – Grădina Botanică, Street Food Festival, Red Bull Flugtag, iMapp Bucharest

Cele mai căutate festivaluri şi concerte: Concertul Guns’N Roses, Summer in the City Festival, Concertul Depeche Mode, Concertul David Garrett, Saga Festival

Reclama

Cele mai căutate tururi cu ghid: Turul ”Calea Victoriei”, Turul ”Atracţii ale Comunismului”, Turul ”Piaţa Universităţii – Piaţa Unirii – Centrul Vechi”, Turul ”Strada Kiseleff – Piaţa Victoriei”

Cele mai interesante fraze folosite de către turiştii străini în căutările online în 2023:

”Care sunt evenimentele din Bucureşti din acest weekend”
”Care sunt mâncărurile tradiţionale româneşti”
”Care sunt locaţiile unde s-a filmat serialul Wednesday de pe Netflix”
”Unde pot găsi artă stradală în Bucureşti”
”Pub-uri unde se pot viziona meciuri de fotbal în Bucureşti”
”Unde este piaţa de vechituri din Bucureşti”
”Unde pot face shopping în Bucureşti”
”Edificii comuniste în Bucureşti”

Reclama

Cele mai căutate destinaţii pentru excursii de o zi cu plecare din Bucureşti: Castelul Bran, Constanţa, Braşov, Castelul Peleş.

Continua sa citesti

Turist

Bucureștenii sunt șocați de prețurile nesimțite de la târgurile de Crăciun din Capitală. Câteva exemple

Publicat cu

pe

Turiștii care vor să mănânce la târgul de Crăciun din Piața Constituției vor trebui să vină pregătiți cu o sumă deloc mică, dacă vor să guste din preparatele tradiționale.

Un tânăr a stârnit un val de reacții pe rețelele sociale după ce a postat un videoclip pe TikTok în care arată pe ce a cheltuit suma de 92 de lei la Târgul de Crăciun organizat în hala Laminorul din Sectorul 3, anunță romaniatv.net.

Videoclipul a devenit viral, strângând peste 7000 de aprecieri și sute de comentarii din partea internauților, majoritatea exprimându-și nemulțumirea față de prețurile considerate exagerate ale produselor care se vând în cadrul târgului.

Tânărul a împărtășit urmăritorilor săi că a cheltuit 92 de lei pe o frigăruie, un cârnăcior, o porție de trei mici cu muștar, o pită și un suc. Cu toate că acest lucru ar părea o achiziție modestă, suma de final a fost una neașteptată, oamenii exprimându-și dezamăgirea în comentarii.

Reacția unui american, după ce a mâncat într-un restaurant din România: „Prețuri mari, nejustificate, mă mir că oamenii pot să trăiască din asemenea salarii”

Unul dintre utilizatori a comparat prețul micilor de la Târgul de Crăciun din Hala Laminor cu cel de la Obor, afirmând că „mai bine mănânc niște mici de la Obor”. De asemenea, alți internauți au speculat că organizatorii târgului cer sume prea mari pentru standuri, iar asta se reflectă în prețurile produselor.

„Organizatorii au cerut de la 10.000 de euro în sus pentru un stand acolo, deci prețurile mari vin de la sine”, a comentat cineva.

Prețuri de neimaginat la Târgurile de Crăciun

Nemulțumirile nu s-au oprit doar la Târgul de Crăciun din Hala Laminor. Un comentariu a subliniat că la târgul de Crăciun din Drumul Taberei, un simplu burger mic costă 60 de lei. Chiar și din Craiova au venit relatări de prețuri aparent exagerate, un internaut menționând că aici cu 90 de lei „îți luai doar cârnatul, cartofi și lipie, se poate și mai rău”.

Reacțiile de dezaprobare ale oamenilor se resimt dincolo de București și Craiova, unul dintre cele mai frumos împodobite orașe, cu internauți care au subliniat că prețurile mari sunt o problemă generalizată în toate târgurile de Crăciun. Un alt comentator a concluzionat: „Foarte mult! Au niște prețuri nesimțite la toate târgurile”, scrie stiridiaspora.ro.

”Foarte mult! Au niște prețuri nesimțite la toate târgurile”, este de părere un urmăritor.

Un altul susține că prețul este decent, în comparație cu cele practicate la evenimentul similar de la Craiova: ”În Craiova, cu 90 lei, iei doar cârnatul, o porție de cartofi și o lipie”.

Cât costă un vin fiert sau un langoş la Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei 2023
În celebrul cartier bucureștean Drumul Taberei s-a deschis un nou Târg de Crăciun ce poartă numele West Side Christmas Market. El este considerat a fi cel mai frumos târg din țară, însă cât costă să bei un pahar de vin fiert sau să mănânci ceva tradițional la acest târg?

S-a deschis Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei 2023, locul unde locuitorii celebrului cartier bucureștean, dar nu numai, se pot bucura de spiritul sărbătorilor de iarnă. Tot sub egida Untold Universe, West Side Christmas Market promite a fi cel mai frumos târg de acest gen din țară, atracțiile nefiind deloc puține la număr, însă și prețurile sunt pe măsură.

Ca și anul trecut, va exista imensa roată cu ajutorul căreia vizitatorii vor putea admira zona, dar și celebrele căsuțe de Crăciun, locuri unde comercianții vor putea vinde produse specifice perioadei de Sărbători.

„Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6 este cel mai frumos, cel mai dichisit și cu cea mai frumoasă atmosferă de Crăciun. Și se autofinanțează integral. La noi nu este vorba despre mărime, vedete scumpe și decibeli cu scene mari. La noi este despre comunitate, spiritul Crăciunului, bun gust, calitatea vendorilor și atmosfera sărbătorilor de iarnă. Ne adresăm, în special, familiilor, celor mici și comunității noastre”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, la deschiderea târgului.

Comparativ cu anul trecut, prețurile au suferit ceva modificări. Iată cât costă un vin fiert sau un langoş la Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei 2023, dar și cât trebuie să scoatem din portofele pentru a ne bucura de atracțiile principale:

Vin fiert: de la 13 lei / 250 ml

Langoși: de la 15 lei

Plăcinte de casă: de la 15 lei

Sărmăluțe cu mămăligă: de la 30 de lei

Cârnați afumați: de la 14 lei / 100 g

Pomana porcului: de la 10 lei / 100 g

Fasole cu ciolan: de la 10 lei / 100g

Ciocolată caldă: 13 lei

Ceai: 10 lei

Apa: 10 lei

Exact ca în cazul târgului de la Cluj deschis weekend-ul trecut, Untold Universe se ocupă și de organizarea West Side Christmas Market din cartierul Drumul Taberei. Anul acesta orbim de un patinoar cu mult mai mare decât cel precedent, un carusel, un trenuleț pentru cei mici, celebra roată panoramică de 38 de metri înălțime, peste 60 de căsuțe de Crăciun, atelierele spiridușilor și, nu în ultimul rând, Casa lui Moș Crăciun.

„Unul dintre elementele centrale ale West Side Christmas Market rămâne Căsuța lui Moș Crăciun. Este locul fermecat, inspirat din poveștile pentru copii, unde cei mici îi scriu scrisori Moșului, se joacă, ascultă povești citite de spiriduși și primesc cadouri. Căsuța va fi deschisă în fiecare zi a târgului, de luni până vineri între orele 16:00 și 21:00, iar în weekend de la 11:00 la 22:00. Pe 1 decembrie, Căsuța lui Moș Crăciun se va deschide cu o oră mai devreme, adică la 15:00”, precziează într-un comunicat cei de la Untold Universe.

West Side Christmas Market va rămâne deschis până la 27 decembrie și va funcționa după următorul program:

Luni – vineri: 12:30 – 22:30

Sâmbătă – duminică: 11:00 – 22:30

Continua sa citesti
Reclama
Banio zi in urma

Record de capturi de țigări de contrabandă în județele Dolj și Giurgiu în 2024!

În primele 3 luni ale anului 2024, autoritățile au capturat peste 14 milioane de țigarete, în valoare de peste 15...

Stirile Zileio zi in urma

Municipiul București intră în finala competiției ”Destinația Anului 2024”

Municipiul București intră în finala competiției Destinația Anului 2024, la categoria ”Orașe care inspiră”, iar Proiectul cultural ”Străzi deschise –...

Banio săptămână in urma

Fără țigări minorilor! BAT și ANPC promovează comerțul responsabil cu țigări!

BAT in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), demareaza luna aceasta campania anuala „Alege Asumat un Comportament Comercial...

Bucurestio săptămână in urma

Salonul Bicicletei revine în Capitală

Salonul Bicicletei, un eveniment destinat pasionaților de ciclism, este deschis în perioada 19-21 aprilie în parcarea de la mall Băneasa...

Politicao săptămână in urma

Un senator AUR a plecat la Alternativa Dreaptă!

Se confirmă ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator între acesta și AUR! Astfel, după reușita Alternativei Drepte...

Bucurestio săptămână in urma

Profesor de 62 de ani din București, acuzat că avea o relație cu una dintre elevele sale. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore

Un profesor în vârstă de 62 de ani a fost reţinut, pentru 24 de ore, pentru că ar fi avut...

Reclama

La mare cautare