Intra in contact cu noi

Bucuresti

VIDEO – Bucurestiul s-a intors in epoca Viorel Lis: Capitala Gropilor si Spaima Soferilor!

Publicat cu

pe

Zilele trec, gropile rezistă. În timp ce șoferii își rup mașinile în craterele de pe străzile din Capitala, Primăria se preface că muncește. S-a apucat să astupe gropile filmate de reporterii B1TV pe Calea Griviţei. Acum, urmează un nou episod din serialul „Capitala Gropilor”. Mai exact pe Podul Grant. Cu toate că autorităţile au investit zeci de milioane de euro în ultimii ani pentru reabilitare, drumul este un adevărat coşmar pentru şoferi.
Podul Grant dă bătăi de cap zilnic şoferilor care sunt nevoiţi să folosească această rută. Cu toate că autorităţile au investit de multe ori sume mari de bani pentru repararea gropilor, situaţia este aceaşi de ani de zile.
O altă zona din Capitală, o altă problema pentru șoferi creată de gropile de pe carosabil. Pe podul Grant la toate rondurile găsim câte o groapă care îi trimite pe șoferi la service sau și mai rău dacă nu reduc viteza în timp util pot crea chiar un accident.
În ultimii 15 ani, Podul Grant a suferit mai multe reparaţii capitale. Prima dată, la începutul anilor 2000. Pasajul şi bretelele de acces au fost consolidate înainte de inaugurarea metroului uşor, tramvaiul 41. Câţiva ani mai târziu au început alte lucrări de amploare. Podul a fost închis pe diferite bucaţi, iar structura de rezistență a fost refăcută. Cu toate acestea problemele nu au dispărut.

„Capitala Gropilor”: În „orașul Gabrielei Firea” străzile arată ca după război, dar Primăria investește în luminițe de Paște și statui


Anul trecut Primăria Capitalei a pus la bătaie 3 milioane de lei pentru evaluarea tehnică a celor 24 de poduri şi pasaje din Capitală.

Reclama

În acest context, liberalii pun tunurile pe Gabriela Firea. Liderul PNL sector 1, Cristian Bușoi, susține că bugetul Primăriei Capitalei este unul încropit și că nu rezolvă problemele bucureștenilor. Bușoi a acuzat-o pe Firea că a aruncat banii pentru proiecte inutile precum luminițele de Paște sau construirea de statui în condițiile în care infrastructura este la pământ.

„Doamna primar ne sfătuiește să judecăm bugetul Capitalei cu inima, din păcate ceea ce lipsește bugetului este tocmai mintea si judecata. Bugetul doameni Firea este o încropeală, o adunătură de obiective haotice fără direcție, fără cap și fără coadă”

Continua sa citesti
Reclama
Click pentru comentarii

Notice: Undefined variable: user_ID in /home/bucuresti/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

Trebuie să fii autentificat pentru a posta un comentariu Conecteaza-te

Lasa un raspuns

Bucuresti

Cât va costa reabilitarea fântânii arteziene „Charles de Gaulle”

Publicat cu

pe

Primăria Capitalei va reabilita fântâna arteziană “Charles de Gaulle”. Un proiect în acest sens a trecut în ședința CGMB, din 31 ianuarie, cu 27 voturi, pentru, scrie Buletin de Bucuresti. Potrivit proiectului de hotărâre, finanțarea va fi făcută din bugetul propriu al Municipiului București prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement si se ridică la 7.4 milioane.

Potrivit proiectului de hotărâre, finanțarea va fi făcută din bugetul propriu al Municipiului București prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement si se ridică la 7.4 milioane de lei. Durata estimată de execuție este de 24 luni, iar contractul intră în vigoare la data semnării.

Potrivit notei de fundamentare, bazinul fântânii este degradat puternic, iar placările laterale sunt degradate aproape în totalitate. Mozaicul de pe fundul bazinului este stricat, iar instalaţia de pompare a apei este uzată.

Reclama

Lucrarea de reabilitare presupune, consolidarea cuvei de beton armat; desfacerea straturilor cuvei; placarea pereţilor cuvei cu piatră şi remontarea mozaicului existent restaurat; demolarea integrală a spaţiilor tehnice şi construirea unui spaţiu tehnic complet îngropat, refacerea instalaţiilor aferente obiectivului, inclusiv a sistemului de iluminat. Fântâna face parte din peisagistica Parcului Herăstrău și se află în spatele statuii lui Charles de Gaulle. Bazinul are formă dreptunghiulară, iar pe centru este dispus un mozaic decorat cu forme variate.

În anul 2004, conform plăcii din marmură, amplasată pe latura sudică a bazinului, fântâna a fost reabilitată de Primăria Municipiului București.

Parcul Herăstrău a fost amenajat după 1933 şi va purta numele Parcul Naţional Carol al II-lea. Situat în partea opusă parcului Carol, în zona de nord a orașului, noul parc avea o suprafaţă de 60 de ha și un lac cu o suprafaţă de 80 de ha, cuprins între Calea Dorobanţilor, Arcul de Triumf și Vila dr. Minovici. După cel de-al doilea război mondial, parcul Carol al II lea va deveni Parcul de Cultură și Odihnă „I. V. Stalin”, până în 1963.

Reclama

Începând din anul 2018, Parcul Herăstrău a devenit Parcul Regele Mihai | al României, în urma Hotărârii Consiliului General al Muncipiului Bucureşti de la finele anului 2017.

Continua sa citesti

Bucuresti

Bucureștenii au cel mai înalt grad de educație. Cine e pe ultimul loc?

Publicat cu

pe

Conform statisticilor publicate de PeCifre, preluate de la rezultatele Recensământului Populației din 2021, București, Ilfov, Cluj, Timiș și Brașov sunt cele 5 județe/zone cu cel mai înalt grad de educație din România, în această ordine, potrivit Monitorul de Cluj. „Bucureşti, Ilfov, Cluj, Timiş, Brașov.

Clasamentul județelor în funcție de procentajul absolvenților de studii universitare:

Bucureşti 35.14%
Ilfov 25.13%
Cluj 24.60%
Timiş 22.01%
Braşov 20.70%
Constanţa 18.23%
Sibiu 18.02%
Bihor 16.56%
Iaşi 16.12%
Argeş 15.99%
Dolj 15.99%
Hunedoara 15.75%
Arad 15.63%
Prahova 14.82%
Alba 14.43%
Gorj 14.24%
Vâlcea 13.50%
Mureş 13.04%
Maramureş 12.42%
Caraş-Severin 12.39%
Galaţi 12.24%
Sălaj 11.83%
Satu Mare 11.74%
Brăila 11.68%
Mehedinţi 11.26%
Dâmboviţa 11.14%
Harghita 10.86%
Bistriţa-Năsăud 10.81%
Covasna 10.52%
Buzău 10.38%
Neamţ 10.31%
Olt 10.27%
Bacău 10.04%
Suceava 9.96%
Tulcea 9.88%
Vrancea 9.49%
Ialomiţa 8.80%
Teleorman 8.66%
Giurgiu 8.54%
Botoşani 7.90%
Călăraşi 7.35%
Vaslui 7.20%

Continua sa citesti

Bucuresti

Minicentrale termice pentru zonele unde agentul termic este livrat sub parametri

Publicat cu

pe

Primăria Municipiului București organizează o licitație pentru achiziționarea a 20 de minicentrale termice pentru zonele unde agentul termic este livrat sub parametri.

”Achiziţionăm 20 de mini centrale termice pentru a fi amplasate în zone unde agentul termic nu este livrat în parametri suficienţi. Compania Municipală Energetica Servicii a lansat în SEAP procedura pentru achiziţia unor capacităţi modulare de producere de energie termică (tip container) pentru reţeaua de termoficare”, anunţă primarul Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui Nicuşor Dan, cele 20 de capacităţi modulare ”vor asigura furnizarea optimă a agentului termic şi apei calde pentru 340 de blocuri cu peste 16.300 de apartamente şi aproximativ 40.000 de locatari din toate cele 6 sectoare”.

Reclama
”Centralele vor fi amplasate în anumite puncte termice, situate la capetele de reţea unde funcţionarea a fost deficitară şi unde agentul termic a fost livrat în parametrii insuficienţi. Este vorba despre patru puncte termice din sectorul 1, şase din sectorul 2, alte trei puncte termice din sectorul 3, unul în sectorul 4, trei în sectorul 5 şi alte trei în sectorul 6”, arată Nicuşor Dan.
Continua sa citesti
Reclama
Reclama

La mare cautare