O cunoscută companie străină vrea să invadeze Bucureștiul până în vara anului viitor. După ce a încheiat, recent, un parteneriat cu grupul petrolier olandezo – britanic Shell, cel mai mare operator de infrastructură pentru încărcare mașini electrice din Bulgaria, își pregătește intrarea în țara noastră.
Gigantul își dorește să controleze principalele drumuri naţionale din Peninsula Balcanică. Potrivit b1.ro, platforma Eldrive furnizează și mașini, autobuze și biciclete electrice spre închiriere, strategia fiind de a porni în România cu o flotă de cel puțin 20 astfel de mașini.
Pe piața de profil din România mai sunt compania de energie regenerabilă Renovatio, care a încheiat un parteneriat cu Kaufland pentru o rețea de stații de încărcare rapidă pentru mașinile electrice, BMW Group România, care a a instalat în parcarea subterană a mallului Băneasa Shopping City două stații de încărcare pentru automobile electrice, la care accesul este gratuit, EV-Box, liderul european al producției de stații de alimentare a mașinilor electrice, intrat luna trecută în România.
În paralel, este pregătit proiectul regional NEXT-E, realizat în parteneriat cu MOL, E.ON, Nissan și cu finanțare europeană, prin care se urmărește amplasarea a 40 de stații de mare putere până la finalul anului 2020 în România.
Și marii constructori de automobile din Germania, BMW, Daimler, VW Group și Ford, au pus bazele unui parteneriat pentru a construi cea mai mare rețea, din Europa, de alimentare cu energie electrică de mare putere destinată vehiculelor.
Piața de mașini electrice din Romania este în continuă creștere. În perioada mai – decembrie 2017, au fost aprobate finanțările, prin programul Rabla Plus, pentru achiziția a 689 de mașini electrice și plug in hybrid. Vânzările de autovehicule ecologice (hibride și electrice 100%) noi au crescut, în primele 11 luni ale anului trecut, cu 125,8% față de intervalul similar din 2016, până la 2.356 de unități.

<
Transparenta face diferenta